HSB brf Elisetorp, Arlöv

Bostadsrättsföreningen i Arlöv

Föreningsnytt

Kallt i lägenheterna!

Det har kommit ned många påpekanden att det är kallt i lägenheterna, speciellt nattetid.

Det finns två anledningar till detta.  En av anledningarna, är att allt vatten tappades ur radiatorerna/elementen när det byttes injusteringsventiler i källarna. När man fyllde på nytt vatten, kom det som det brukar, med en massa luft i systemet.  Bravida som sköter utbytet av radiatorer och ventiler, har gått runt och luftat en gång efter denna påfyllnad.  De kommer att göra det igen, när de monterar termostater och gör injustering i lägenheterna.

Anledning nr två är!  När alla ventiler och pumpar byttes i källarna, monterades dessa fullt öppna. Det innebär att vattnet rinner okontrollerat upp i vattenstammarna till radiatorerna och då får vissa lägenheter mycket värme, andra mindre, tyvärr vissa minimalt med värme.

En av de enklare lösningarna, som man själv kan göra, är att själv lufta radiatorerna i sin lgh.  Gör då som följer.

Ni som fått nya radiatorer, kan bara lufta.  Se till så luftningshålet, där vattnet kommer ut, är riktat på sådant sätt, så vattnet hamnar i den skål, eller det glas ni låter vattnet rinna ut i.  Öppna inte luftnippeln för mycket. Då finns det risk att den trillar ut och vatten “forsar” ut i rummet.

Bravida skulle och har troligtvis redan gjort en grov injustering av alla ventiler och pumpar i källarna, så om ni då luftar era radiatorer, bör det bli bra för de flesta boende.

Vi kan bara beklaga att det blev lite skevt med justering och fördelning av värmevattnet till radiatorerna, men ibland händer saker och då måste de som gör arbetet, Bravida i det här fallet, få en chans att fixa så det blir bra igen.

 

Tema av Anders Norén